71.000 euro voor gevelrenovatie van winkels en horecazaken

Op 19 november 2017, over deze onderwerpen: Ronse sterk merk®, Samen ondernemen!

Ondernemers uit het centrum van Ronse kunnen een subsidie krijgen voor gevelrenovatie. Er wordt ook een oproep gedaan voor het starten van een pop-up.

“Vanaf 1 januari kunnen eigenaars of uitbaters van de handelspanden en horecazaken in het centrum een subsidie van maximaal 5.000 euro krijgen voor gevelrenovatie”, legt schepen van Middenstand Brigitte Vanhoutte (N-VA) uit. “Indien twee panden worden samengevoegd om een grotere handelsruimte te creëren, kan een subsidie tot maximaal 10.000 euro goedgekeurd worden. We beschikken over een budget van 71.000 euro. Wie het eerst een dossier indient, wordt het eerst bediend, tot de pot op is.”

Daarnaast is de campagne gestart voor pop-upwinkels. “We roepen alle kandidaat pop-upwinkeliers en eigenaars van leegstaande winkelpanden op om hieraan deel te nemen”, zegt de schepen. “Nu al hebben we een privépand en twee gebouwen van de stad ter beschikking. Drie kandidaten staan op de lijst. Met deze campagne moeten het er nog veel meer worden. Het is bovendien een win-winsituatie. De ondernemer kan zijn project uittesten bij het grote publiek en de eigenaars van de panden bezitten opnieuw een pand dat leeft. Vele actieve panden maken op hun beurt een bruisend centrum. In januari 2018 treedt het systeem in werking.” 

 

Bron: Het Nieuwsblad, 18/11/2017

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is