Geen afbraak van de Passerelle

Op 3 oktober 2017, over deze onderwerpen: Laat Ronse niet links liggen

Op vraag van N-VA Ronse interpelleerde federaal Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA)  de minister van Mobiliteit over de toekomst van de Passerelle in Ronse. De minister geeft aan dat er geen sprake is van een afbraak van de voetgangersbrug.

Mobiliteit

Voor N-VA Ronse is de toekomst van de voetgangersbrug ‘De Passerelle’ een belangrijke zaak. Deze brug verbindt namelijk het zuiden van de stad met het centrum en het station. De onzekerheid over het voortbestaan van deze brug zorgt voor veel ongenoegen bij zowel de buurtbewoners als de pendelaars.

Industrieel-archeologische waarde

De ijzeren passerelle werd in 1888 in gebruik genomen en op het einde van WO I door de Duitsers opgeblazen. In 1920 werd de voetgangersbrug met recuperatiemateriaal heropgebouwd.

De voetgangersbrug over het stationsemplacement, met hellingen, trappen, afsluitingen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de industrieel-archeologische waarde. Het is één van de weinige nog bestaande ijzeren passerellen in het Vlaamse gewest.

Schriftelijke vraag

Op vraag van N-VA Ronse diende federaal kamerlid Inez De Coninck (N-VA) op 19 mei 2017 een schriftelijke vraag in bij de bevoegde minister. Federaal Minister van Mobiliteit François Bellot gaf pas vandaag een antwoord.

Volgens de minister lopen er op dit moment gesprekken tussen Infrabel, het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed en de stad Ronse over de toekomst van de stad. Verder gaf de minister ook aan dat er op dit ogenblik geen sprake is van een afbraak van de voetgangersbrug.

Paul Carteus, provincieraadslid N-VA: “We hebben lang moeten wachten op het antwoord van de bevoegde minister, maar uiteindelijk kregen we dan toch een positief signaal. Met de N-VA juichen we het antwoord van de minister toe, maar blijven we attent.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is