Hoge Mote ondergaat metamorfose

Op 12 september 2017, over deze onderwerpen: Ronse sterk merk®

Nog een jaar en het nieuwe onthaal- en belevingscentrum in de Hoge Mote is een feit. Het historische gebouw is binnenin niet meer te herkennen.

Begin 2017 startten de restauratie- en verbouwingswerken aan De Hoge Mote. Ter gelegenheid van Open Monumentendag gaf Pieter Vanderhoydonck van architectenbureau Murmuur het stadsbestuur en medewerkers van de administratie een rondleiding op de werf. “De binnenkant is leeggehaald, het gebouw is transparanter gemaakt door meer raamopeningen te creëren en de uitkijktoren staat in de steigers. Opvallend is verder nog de grote opening tussen de gelijkvloerse en de eerste verdieping”, vat hij samen. “Na ons is het aan het ontwerpbureau dat vanaf juli 2018 het bezoekerscentrum zal inrichten. In september van dat jaar moet het gebouw ingewijd worden. We zitten voldoende goed op schema om die deadline te halen.”

De metamorfose van het gebouw verrast heel wat bezoekers. “Het is niet meer te herkennen”, vindt Annelies Lenoir, hoofd van de dienst Toerisme. “Voor iemand zoals ik, die hier lange tijd gewerkt heeft, is het toch even schrikken. Maar ik ben er zeker van dat het resultaat, het gloednieuwe toeristische onthaal en belevingscentrum, meer dan de moeite waard zal zijn. We kijken er met onze dienst alvast naar uit om hier onze intrek te kunnen nemen.”

“Deze investering is goed voor 1,8 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 522.000 euro bijpast”, zegt schepen van Toerisme Brigitte Vanhoutte (N-VA). “De Hoge Mote staat dan ook centraal in de opwaardering van De Vrijheid en zal een uitvalsbasis zijn voor de hele regio.”

Bron: Het Nieuwsblad, 12/09/2017

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is