N-VA Ronse staat niet op de barricade tegen Homans

Op 26 januari 2018, over deze onderwerpen: Geen immigratie zonder integratie

Deze week lanceerde N-VA Ronse een Facebookpost (zie onder) waarin we vragen om samen met ons op de barricade te staan tegen de beslissing om het contactpunt ‘intake Nederlands leren’ naar Oudenaarde te verhuizen. Deze beslissing heeft niets te maken met de reorganisatie van het Agentschap Integratie & Inburgering (AgII). De eventuele sluiting van het contactpunt in Ronse valt onder de "operationele werking" van het agentschap Inburgering, dat zelfstandig opereert. 

Vorige week kregen verschillende organisaties een mail waarin staat dat het contacpunt 'Nederlands Leren' in Ronse tijdelijk geen consulent meer zal hebben. Het agentschap Inburgering, dat zelfstandig opereert, heeft deze beslissing geheel autonoom genomen en is dus niet het gevolg van de reorganisatie van het Agentschap Integratie & Inburgering.

N-VA Ronse keurt deze autonome beslissing volledig af. Met de kennis van het Nederlands staat of valt namelijk het integratieproces van anderstaligen. Wij zijn de mening toegedaan dat het volledige aanbod van het Huis van het Nederlands in Ronse moet blijven. Het contactpunt naar Oudenaarde verhuizen, betekent een extra drempel voor de anderstaligen om Nederlands te leren. De insinuaties in de mail kunnen we dan ook beschouwen als ‘protest’. Dat is ook de reden waarom we op de barricade staan tegen deze beslissing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is