69 extra laadpalen op komst in Vlaamse Ardennen

Op 16 november 2016, over deze onderwerpen: Ronse sterk merk®, 10. Milieu en energie

Er komen in de Vlaamse Ardennen tegen 2020 69 extra laadpalen voor elektrische wagens bij. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Matthias Diependaele (N-VA) over het spreidingsplan voor laadpalen aan Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein (Open VLD).

Het spreidingsplan gaat ervan uit dat elke gemeente minstens een laadpunt moet hebben. Het zijn vooral de netbeheerders die in samenspraak met de gemeenten instaan voor de realisatie. “In de Vlaamse Ardennen kan je nu enkel elektrisch tanken in Zottegem en Oudenaarde”, zegt Diependaele. “De realisatie van laadpalen in elke gemeente moet de angst om stil te vallen dus wegnemen. Dat voornemen is een goede zaak”.

In de Vlaamse Ardennen komen er volgenshet spreidingsplan 69 extra laadplaatsen. De uitrol zal gefaseerd gebeuren tot 2020. Ronse krijgt er zestien, Oudenaarde elf, Zottegem tien en in Brakel zeven. Voor Zwalm en Gavere wordt in vier nieuwe laadstations voorzien. Kluisbergen, Kruishoutem, Maarkedal en Wortegem-Petegem krijgen elk drie oplaadpalen. Voor Lierde en Zingem staan er twee klaar en voor Horebeke tot slot één oplaadpunt.

Er komt nu een aanbesteding om op zoek te gaan naar een commerciële partij die zal instaan voor de levering, plaatsing, onderhoud en exploitatie van de laadinfrastructuur.

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is