Bij de start van een nieuw schooljaar, ‘Teken jouw toekomst!’

Op 2 september 2013

N-VA Ronse en Jong N-VA Ronse slaan aan de start van het nieuwe schooljaar de handen in mekaar onder het motto ‘Teken jouw toekomst’.

Voor:

  • De scholieren en studenten die de fundamenten leggen van hun toekomst;
  • De ouders die hun kinderen stimuleren en kansen creëren;
  • De leerkrachten die het beste van zichzelf geven;
  • De werkende Vlamingen die zich dagelijks inzetten;
  • Zij die kansen hebben gemist, maar de toekomst met beide handen grijpen;
  • De gepensioneerden die al veel hebben verwezenlijkt en niet opgeven.

Jong N-VA deelt potloden uit

Jong N-VA Ronse deelt vandaag en morgen aan de Ronsense schoolpoorten potloden uit om de schoolgaande jeugd een hart onder de riem te steken, maar ook te focussen op de cruciale rol van het onderwijs voor hun toekomstplannen, job en ontplooiing. Men maakt de jongeren duidelijk dat ze een grote verantwoordelijkheid dragen in het uitstippelen van de eigen toekomstplannen en het behalen van het diploma.

Het onderwijs van vandaag moet van onze jongeren goed geïnformeerde, vaardige volwassenen maken die als volwaardige Vlaamse burgers kunnen functioneren binnen onze steeds sneller veranderende samenleving’, aldus jong N-VA Ronse.  ‘De jongeren van vandaag vormen de toekomst van morgen’

De start van het nieuwe schooljaar

Vandaag gaan ook de leerkrachten opnieuw aan de slag. Met volle moed begint men aan het schooljaar. Zij hebben een belangrijke taak om de kinderen en jongeren verder te loodsen naar de toekomst. Voor hen is het cruciaal dat de overheid optimale voorwaarden creëert.

1 september is ook een ingrijpend moment voor de ouders die na een lange vakantie hun kinderen terug naar school sturen. De ouders spelen een betekenisvolle rol om hen blijvend te stimuleren, de kansen en de vrijheid te geven om de eigen weg te zoeken. Bij de start van het nieuwe schooljaar komen er tevens heel wat praktische voorbereidingen en organisatietalent kijken.

1 september betekent voor velen het definitieve einde van de vakantie en de start van het najaar. Alles draait terug op volle toeren en de drukte stijgt.

Teken jouw toekomst

Een diploma en werk zijn de meest efficiënte middelen in de strijd tegen armoede. Het leidt tot economische zelfstandigheid en versterkt de positie in de samenleving. De N-VA gaat dan ook voor een gedegen onderwijs en meer werkbaar werk dat rekening houdt met de balans tussen werk en privé.

De N-VA zet in op een samenleving van rechten en plichten met het oog op het creëren van kansen. Daartegenover staat dat deze kansen ook effectief moeten worden gegrepen. Om volwaardig te participeren aan de samenleving en het eigen pad te volgen, moet je immers voldoende zelfredzaam zijn.

Grijp de kansen met beide handen en maak werk van jouw toekomst. Neem het heft in eigen handen en maak er werk van. Blijf niet bij de pakken zitten. Schakel je in en participeer optimaal aan de samenleving.

Teken ook jouw toekomst!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is