Herinrichting Hoge Mote in 2018 een feit

Op 20 mei 2015

Een van de blikvangers in de herinrichting van de Vrijheid is de ombouw van de Hoge Mote. "Het huidig infokantoor beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van de bezoekers", zegt schepen van Toerisme Brigitte Vanhoutte (N-VA). "De zichtbaarheid is een probleem. Toeristen vinden nu niet gemakkelijk de weg naar Toerisme Ronse in de Hoge Mote. Onze eerste aanvraag werd evenwel niet goedgekeurd, maar onze tweede herwerkte en verfijnde studie haalde het wel. We kregen een subsidie van liefst 522.000 euro. In totaal zal dit project 1,8 miljoen euro kosten."

Laagdrempelig

De Hoge Mote krijgt een totaal andere look. "Aan de voorkant van het complex aan de Hospitaalstraat worden de twee dichtgemetste boogramen weer in hun oorspronkelijke staat hersteld en worden ze geopend", licht schepen Vanhoutte toe. "Daar komt dan het belevingscentrum. In dit laagdrempelig centrum kan de bezoeker kennismaken met onder meer de Sint-Hermesverering, de stad als textielcentrum en de natuur. Het moet een toegangspoort worden naar de hele regio", licht de schepen toe.

Schepen Vanhoutte verwacht dat de heringerichte Hoge Mote ook privé-investeerders zal aantrekken. "En het zal zeker ook de Ronsenaars stimuleren om hun stad te gaan promoten", rondt ze af. "Ook aan de logiesverstrekkers zal dit zeker een boost geven. Met de 'nieuwe' Hoge Mote zetten we Ronse nog meer op de toeristische kaart van de Vlaamse Ardennen."

 

Link naar het artikel: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ronse/herinrichting-hoge-mote-in-2018-een-feit-a2329468/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is