Met Smaakkaart in de hand op stap door culinair Ronse

Op 5 april 2016, over deze onderwerpen: Ronse sterk merk®, Aantrekkelijkheid van de stad

De dienst Toerisme pakt voor het seizoen 2016 uit met een nieuwe smaakkaart en twee extra stadswandelingen.

Helemaal nieuw is de Smaakkaart. “Hiermee kunnen toeristen de stad leren kennen en er op gastronomisch vlak van genieten”, zegt schepen Brigitte Vanhoutte (N-VA). “Het is een smakelijke stadswandeling door het erfgoedkwartier, met onderweg tussenstops in zaken, waar met één van de smaakbonnen iets lekkers te verkrijgen valt. Voor 6 smaakbonnen van de smaakkaart betaal je 15 euro.”

Aan het aanbod stadswandelingen zijn dit jaar Horta Landhuis, Villa Carpentier en het Klooster van de Zusters van Barmhartigheid toegevoegd. “Daarnaast is er een vernieuwde kinderwandeling met speurtocht Op stap met Rosalie, waaraan jeugdauteur Brigitte Minne opnieuw meewerkt”, vult de schepen aan.

“Tegen het najaar verwachten we ook een kinderparcours voor een bezoek aan de crypte. Aan de hand van een boekje zullen kinderen en hun ouders de crypte en haar geschiedenis spelenderwijs leren kennen.”

De locatie van de aftrap van het toeristisch seizoen was de Hoge Mote. Dat is geen toeval. “Het is het laatste seizoen dat de dienst Toerisme hier gehuisvest is, voor de geplande restauratie effectief start”, klinkt het. “Als alles goed gaat, beginnen de werken in het voorjaar van volgend jaar en is het nieuwe onthaal- en belevingscentrum Hoge Mote in het najaar van 2018 een feit. Het wordt een grensverleggend infokantoor, met veel aandacht voor teasing en beleving”, besluit Vanhoutte.

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is