Milieustakingsvordering tegen stort OB&D

Op 1 oktober 2013

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft beslist om een milieustakingsvordering in te stellen tegen OB&D om het storten van verontreinigde grond op de site aan het Muziekbos te laten stilleggen.

Door VZW Comité voor een Leefbaar Louise-Marie en VZW Omer Wattez werd bij de Raad van State een procedure opgestart om de vergunning van OB&D voor het storten van verontreinigde grond op de site aan het Muziekbos te vernietigen. Op 23 mei 2013 besprak de Raad van State dit verzoek tot vernietiging van de milieuvergunning klasse 1 van OB&D. Tot op heden heeft de Raad van State echter nog geen uitspraak gedaan.

In afwachting van de uitspraak door de Raad van State beschikt OB&D over een milieuvergunning klasse 1 en kon het bedrijf intussen het stort verder inrichten. Het College van Burgemeester en Schepenen besliste in september 2012 reeds dat het stadsbestuur een vordering tot staken zou instellen conform de wet van 12/01/1993 indien het storten in stortvak 2 zou opgestart worden.
Intussen werd vastgesteld dat het storten van verontreinigde grond in stortvak 2 effectief gestart werd. Daarom heeft het stadsbestuur gisteren beslist om een milieustakingsvordering in te stellen tegen OB&D om het storten van verontreinigde grond in stortvak 2 te laten stilleggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is