Nog twee kandidaten in de running voor overname zorgsector

Op 18 oktober 2016, over deze onderwerpen: Samen ondernemen!, OCMW, Zorg

Het OCMW en stadsbestuur zijn nog altijd van plan de zorgsector te privatiseren. Voor de overname blijven nog twee kandidaten over: de vzw Werken Glorieux en de vzw Sint-Vincentius.

"In oorsprong waren er vijf geïnteresseerde overnamekandidaten", licht OCMW-voorzitter Wim Vandevelde (N-VA) toe. "De komende weken zullen we in gesprek gaan met de oppositie, de sociale partners en het personeel." Het over te nemen zorgpakket bevat onder meer het rust- en verzorgingstehuis De Linde, de Dienst Gezinszorg en aanvullende Thuiszorg, de Dienstenhequeonderneming, het lokaal Dienstencentrum De Hoge Linde, het Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos en het Initiatief Buitenschoolse Opvang. "Beide kandidaten moeten tegen 24 januari een bestek indienen", vervolgt Vandevelde. De overname van de zorgsector is vooral van groot belang voor het rust- en verzorgingstehuis De Linde. Daar voldoen de kamers niet meer aan de nieuwe normen. Het OCMW en stadsbestuur zien een dergelijke investering niet

zitten en verkiezen daarom een privatisering. De plannen krijgen echter veel tegenwind van onder meer sp.a, die vreest voor hogere kostprijzen voor de zorgdiensten. "Ook voor de ongeveer 170 personeelsleden van de verschillende diensten is er grote onzekerheid", klinkt het nog bij sp.a.

Bron: Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is