Open brief Wim Vandevelde

Op 23 mei 2014

Beste Vlaming

 

Professor Carl Devos, politicoloog aan de Universiteit van Gent, gaf in tal van lezingen duidelijk aan dat deze verkiezingen de belangrijkste zijn sinds 1830, en wel om volgende redenen:

  • Er kan nu eindelijk voor een termijn van vijf jaar een beleid uitgestippeld en uitgevoerd worden. In politieke termen is vijf jaar een eeuwigheid.
  • Vlaanderen krijgt bijkomende bevoegdheden, maar moet net daarom ook keuzes maken. De laatste “staatshervorming” zadelt de Vlamingen op met bijkomende lasten, omdat tegelijk maar 85% van de benodigde middelen werden toegekend. De toekomstige beleidsmakers zullen dus belangrijke strategische beslissingen nemen.
  • Onze samenleving beleeft duidelijk een scharniermoment. De kiezer heeft de sleutel in handen om te bepalen welke partijen en welke mensen het beleid zullen voeren. Iederenaamstem is dan ook van het grootste belang!

 

Mijn engagement voor de N-VA is gebaseerd op het inhoudelijk programma van onze partij. Ik heb er met zeer veel genoegen aan meegewerkt en ervoer de debatten als uitermate verrijkend. Ik ben daarbij tot de volgende conclusies gekomen:

  • Als inwoner van Ronse en als Voorzitter van het OCMW merk ik dagelijks dat het migratiebeleid faalt. Op lokaal vlak kan je een aantal zaken aanpakken, maar het is van groot belang dat de migratiewetgeving zonder meer wordt herschreven door de hogere politieke overheden. Het hoeft geen betoog dat enkel de N-VA verwoordt wat vele Vlamingen hieromtrent denken en daarom reken ik op uw stem. Samen met mijn collega Joris Nachtergaele (plaats 6, Kamer) wil ik er werk van maken.
  • Ronse is geen centrumstad, in tegenstelling tot Gent, Aalst of Oostende, maar kreunt wel onder soortgelijke structurele lasten. Ronse krijgt veel te weinig middelen uit het Gemeentefonds. Meer dan ooit moet de herverdeling van de middelen van het Gemeentefonds op de politieke agenda komen. Ronse moet meer middelen krijgen om de juiste, doordachte en goed becijferde investeringen te kunnen plannen. De N-VA is de enige partij die deze boodschap pertinent uitdraagt, en we zullen blijven vechten om de stad Ronse te geven wat haar toekomt!
  • De bevoegde Europese instellingen bevestigden onlangs nog dat de  Federale Regering geen degelijke begrotingspolitiek heeft gevoerd. Het gebrek aan politieke lef om structurele ingrepen uit te voeren en de kortzichtigheid van de huidige Federale Regering, is zonder meer een aanslag op de welvaart en de toekomst van de volgende generaties. Deze politici hebben enkel oog  voor hun eigen netwerk met bijhorende zuilen. Enkel de N-VA geeft duidelijk aan welke inspanningen er zullen gevraagd worden, maar biedt evenzeer een perspectief op het behoud van onze welvaart nu en in de toekomst. 
  • Heel wat bedrijfsleiders wachten al langer op de verlaging van de loonlasten. Het zijn tenslotte de werkgevers en de werknemers die de welvaart creëren en bestendigen. Willen we de broodnodige bijkomende jobs creëren en de bestaande vrijwaren, dan is die verlaging zonder meer een absolute voorwaarde.
  • Arbeid en initiatief belonen zal toelaten een hoger nettoloon uit te keren, wat op zichzelf al een zeer sociale ingreep is door de koopkracht van de mensen verhogen. N-VA stelt een  duidelijk traject voor: uit becijferingen van de Katholieke Universiteit Leuven blijkt dat onze plannen zeer realistisch zijn en leiden tot een forse toename van de werkgelegenheid.
  • Teneinde de arbeidsmarkt af te stemmen op de noden van een snel evoluerende maatschappij, is het van kapitaal belang te investeren in kwaliteitsvol onderwijs. Bij de N-VA staan niet de structuren, maar wel de leerlingen en het onderwijzend personeel centraal.

 

Het is voor een stad als Ronse en bij uitbreiding voor de hele regio van cruciaal belang om lokale verkozenen te hebben die op hoger politiek niveau voor hun stad en regio de belangen kunnen behartigen. Ik ben bereid dit engagement op te nemen.

Daarom vraag ik uw steun op zondag 25 mei. Want, dé Verandering begint nu eenmaal in het stemhokje!

 

Met genegen groeten

 

Wim Vandevelde

Kandidaat Vlaams Parlement – lijst 13 – plaats 10

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is