Ronse Opscène in 2021? “We zijn ermee bezig”

Op 21 januari 2021, over deze onderwerpen: Vrije Tijd
Ronse Opscène kiest opnieuw voor evenementenbureau: “Weinig veranderingen, wel minder lasten voor de stad”

Als de coronamaatregelen het toelaten, komt er in de zomer van 2021 opnieuw een editie van Ronse Opscène.

Het stadsbestuur is momenteel op zoek naar een partner om het gratis stadsfestival te organiseren. “We willen er klaar voor zijn, maar we houden er ook rekening mee dat het niet doorgaat.”

De festivals van deze zomer lijken binnen handbereik te liggen nu er een coronavaccin is. Ook in Ronse groeit de hoop om eind augustus opnieuw te kunnen dansen op Ronse Opscène. Achter de schermen werken de medewerkers van de stad aan de voorbereiding van het stadsfestival. “We zijn ermee bezig, want we willen er klaar voor zijn”, zegt schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester (N-VA). “Momenteel leggen we de laatste hand aan het bestek om op zoek te gaan naar een nieuwe partner om het festival te organiseren. We verwerken daar ook een clausule in voor het geval dat Ronse Opscène toch niet kan doorgaan. We willen op die manier ook onze toekomstige partner beschermen.”

Oefening

Schepen Demeulemeester maakt zich sterk dat het geleverde werk niet voor niets zal zijn, ook als Ronse Opscène niet kan plaatsvinden. “In het slechtste geval hebben we de oefening voor 2022 al gemaakt en hebben we onze nieuwe partner al gevonden. Het is als lokaal bestuur sowieso moeilijk om zeven maanden op voorhand uitspraken te doen over de festivals, maar als er zich een opportuniteit voordoet om bijvoorbeeld kleinere evenementen te organiseren zullen we dat zeker doen.”

 

Bron: HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is