Rossana geeft de fakkel door aan Davine

Op 13 oktober 2023, over deze onderwerpen: Algemeen bestuur

Rossana Khoshaba geeft als gemeenteraadslid de fakkel door aan Davine Baert. Tijdens de eerstvolgende gemeenteraad van 16 oktober 2023 zal Davine de eed afleggen. Rossana neemt deze beslissing in nauw overleg met de afdeling en geeft daarmee de verjonging alle kansen. Voor Davine betekent dit een nieuwe uitdaging en een kans om meer op de voorgrond te treden.

Rossana Khoshaba

Rossana is een Assyrische Christen die haar vaderland Iran heeft moeten ontvluchten. Dankbaar voor de kansen die ze kreeg, heeft ze deze met beide handen gegrepen om hier een toekomst uit te bouwen.  Haar vader beklemtoonde het belang van het Nederlands om haar toekomstkansen te vergroten. De liefde bracht haar uiteindelijk naar Ronse. Door de verdrukking die ze in Iran heeft ervaren, beklemtoont ze het belang van respect voor taal en identiteit. Daarom was de keuze voor de N-VA snel gemaakt.

Rossana stond in oktober 2018 op de N-VA lijst en werd rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad. Haar gezondheid blijft fragiel, maar Rossana laat de moed niet zakken. Vandaar haar engagement voor SaBel (Samen Beleven), een organisatie die kankerpatiënten helpt revalideren na hun behandeling.

‘Ik blik terug op een bijzonder leerrijke en interessante tijd in de gemeenteraad. Voor mij was het een bijzondere ervaring om de politiek op een andere manier te leren kennen en deel uit te maken van het bestuur in mijn stad. Voor mij was de tijd rijp om jonge en gedreven mensen kansen te geven om de politiek te verkennen’, zegt Rossana. ‘Ik draag N-VA Ronse een warm hart toe. Ik blijf actief in de afdeling en werk als bestuurslid verder aan de toekomst van mijn stad.

Davine Baert

Davine is natuurlijk geen onbekende. Ze is reeds 10 jaar secretaris van de afdeling. Verder is zij vertegenwoordiger voor de stad Ronse in het directiecomité van de Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen en ondervoorzitter in de Bouwmaatschappij. Daar kan ze haar steentje bijdragen om het woonbeleid in de stad mee gestalte te geven. In al deze functies neemt Davine haar ervaring en professionele kennis mee.

Nu staat Davine voor een nieuwe uitdaging in de gemeenteraad. ‘Momenteel werk ik vooral achter de schermen. Zo heb ik de stiel gaandeweg leren kennen. Dankbaar grijp ik deze kans om mee het voortouw te nemen en de N-VA fractie de komende maanden te versterken. Het wordt een spannend jaar en ik heb er bijzonder veel zin in’, besluit Davine.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is