Wim Vandevelde opnieuw verkozen tot OCMW-raadslid

Op 15 oktober 2013

Wim Vandevelde (N-VA) geraakte het voorzitterschap van het OCMW kwijt na een klacht van SP.A.

De Ronsese socialisten vingen eerst bot bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, maar kregen daarna deels gelijk voor de Raad van State.

Op de voordrachtsakte van N-VA stonden namelijk twee mannen, terwijl volgens de wet kandidaten van verschillend geslacht moeten worden voorgedragen. De verkiezing van de OCMW-raad werd vernietigd.

Om de evenwichten binnen de huidige coalitie van CD&V-Groen, N-VA en Liberale Unie te bewaren, werd na de herverkiezing van de OCMW-raad, Patrice Dutranoit (CD&V) tot voorzitter ad interim verkozen. Liberale Unie had er een zitje bijgekregen, maar gaf dat op, zodat een nieuwe voordrachtsakte voor Wim Vandevelde ingediend kon worden.

Op de voorbije gemeenteraad werd hij ook effectief verkozen. Maar om opnieuw tot voorzitter te worden verkozen, moet hij wel nog wachten tot de volgende OCMW-raad op 31 oktober.

‘Wij hebben als eerste kandidaten Wim Vandevelde en Angélique Syroit voorgedragen’, zegt de voorzitter van N-VA Ronse, Tijl Rommelaere. ‘Wij hopen dat dit hoofdstuk nu eindelijk kan worden afgesloten. Het stoort mij wel dat SP.A van geen ophouden weet. De socialisten hebben ook een voordrachtsakte ingediend. Alsof iemand van de meerderheid voor hen zal stemmen.’

‘Wij hebben als eerste kandidaten inderdaad Pol Kerckhove en Nedia Gmati-Trabelsi voorgedragen’, zegt Björn Bordon (SP.A). ‘Daarmee wouden we een alternatieve stem mogelijk maken. Volgens ons moesten er geen nieuwe voordrachten meer plaatsvinden. Wij kunnen ons niet vinden in de stoelendans die we nu te zien krijgen.’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is