Winterlicht 21 op de Kleine Markt en De Vrijheid: sober maar sfeervol

Op 19 december 2021, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

De feestelijkheden rond de kerstmarkt bleven dit jaar noodgedwongen beperkt tot de Kleine Markt en De Vrijheid maar dat heeft niet belet dat Winterlicht 21 veel sfeer creëerde in de schaduw van de basiliek. Winterlicht loopt nog tot zondagavond 19 uur.

Op de Kleine Markt geraakte je enkel als je een covid safe ticket had en het mondmasker ophield. Aan een dertigtal chalets konden de bezoekers artisanale producten en geschenkartikelen kopen. De animatie werd verzorgd door de Ronsische dansscholen en muziekgroepen. Op zaterdagnamiddag zong Astrid Stockman aan xde piano kerstnummers, in de bomen van het Koning Albertpark

stalen de acrobaten van Lyapunov de show. “Ik moet de Ronsenaars bedanken om op een heel verantwoordelijke manier om te gaan met de maatregelen”, zegt schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester (N-VA) die ook tevreden was over de intieme en gezellige sfeer. Iets minder gelukkig waren de horecazaken op de Grote Markt, ondanks de aanwezigheid daar van een echte carrousel. “Hier is alles al gedoofd”, liet caféuitbater Ives Wieleman zaterdagavond weten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is