Wist je dat: den bluuten pompier

Op 1 februari 2021, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking
Den bluuten pompier

We zijn allemaal fan van Ronse. We denken dat we onze stad door en door kennen, maar is dat ook zo? In elke editie van het huis-aan-huisblad stellen we een vraag over Ronse. Speel mee en win een fantastische prijs. Veel succes!

In 1923 werd in het Albertpark, naast de Sint-Hermesbasiliek, een monument opgericht voor de gesneuvelde Ronsenaars tijdens de Grote Oorlog. Omdat er een naakte man op het beeld staat, noemden de Ronsenaars dit spottend ‘den bluuten pompier’. Tot op vandaag is de man nog altijd bekend onder die naam. Het ‘bluut’ spreekt voor zichzelf, maar weet je ook waarom we over een ‘pompier’ spreken?

Hoe deelnemen? 

Mail het antwoord met je naam en adres voor 28 februari 2020 naar ronse [at] n-va.be of stuur een brief(kaart) naar N-VA Ronse, Ommegangstraat 5, 9600 Ronse.

Wat valt er te winnen?

Drie cadeaucheques, dat is 30 euro extra shopplezier én een grote steun voor de Ronsese handelaars. We brengen de winnaar persoonlijk op de hoogte. Het antwoord op de vraag en de winnaar ontdekken jullie in de volgende editie van ons huis-aan-huisblad of op al onze sociale mediakanalen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is