Wist je dat: Jean-Ovide Decroly

Op 20 september 2022, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking

We zijn allemaal fan van Ronse. We denken dan ook dat we onze stad door en door kennen, maar is dat ook zo? In iedere editie van ons huis-aan-huisblad stellen we een vraag over Ronse. Speel mee en win een fantastische prijs. Veel succes!

Vraag

Ronsenaar Jean-Ovide Decroly was een arts, pedagoog en psycholoog, een van de grondleggers van de wetenschappelijke psychologie. De basisschool van het Gemeenschapsonderwijs in Ronse is naar hem genoemd. Waar in Ronse werd Decroly geboren?

Hoe deelnemen?

Mail het antwoord met je naam en adres voor 1 oktober 2022 naar ronse [at] n-va.be of stuur een brief(kaart) naar N-VA Ronse, Léopold Sturbautstraat 37, 9600 Ronse. Het antwoord op deze vraag en de winnaar ontdekken jullie in de volgende editie van ons huis-aan-huisblad.

Wat valt er te winnen?

Een ‘Fan van Ronse’-pakket met onder andere een button, een pen, een sleutelhanger, een kaartspel, een metalen postkaart, een koffiemok,… 

Antwoord vorige vraag

er zijn in de basiliek drie schrijnen van minstens een armlengte (tip!) lang: het ‘oude schrijn’ waarmee de ommegang plaatsvindt, het neogotische processieschrijn en de zilveren arm met een armbeentje in van Hermes.

Winnaar

Marnik Reynaert uit Broeke

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is