David Vandekerkhove

Fractieleider gemeenteraad

Als geboren en getogen Ronsenaar heb ik mijn hart in Ronse en in de Vlaamse Ardennen verloren: thuiskomen, onthaasten en genieten. Als ik door Vlaanderen wandel, fiets of pendel, zie ik dat onze regio verandert. Tal van nieuwe initiatieven en projecten fleuren Vlaanderen op en zorgen ervoor dat we waardig op de kaart staan. Maar, er is nog werk aan de winkel. We moeten antwoorden bieden op de uitdagingen van vandaag: van confederalisme en ecorealisme tot de visie op asiel & migratie en de toekomst van ons onderwijs.


Om de problemen krachtdadig aan te pakken, wil ik niet aan de zijlijn blijven staan. Met mijn engagement voor de N-VA wil ik met een positieve kijk Vlaanderen blijven veranderen en versterken. We mogen onze regio niet verloochenen of opgeven. De Amerikaanse uitvinder Thomas Edison verwoordde het zo: "Onze grootste zwakheid ligt in opgeven. De meest zekere manier om te slagen, is om het nog een keer te proberen."


Mijn zin voor engagement is er al van oudsher. Als Ronsese scholier participeerde ik in leerlingen-, jeugd- en studentenraden. Daar wakkerde het vuur voor een politiek engagement aan, zowel lokaal als regionaal. Na mijn studies stond ik eerst in het onderwijs, daarna ging ik aan de slag als communicatiemedewerker bij Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Sinds november 2019 ben ik een van de woordvoerders van Vlaams minister Matthias Diependaele.