Bewoners van rusthuis De Linde krijgen hun eerste prik

Op 18 januari 2021, over deze onderwerpen: Sociaal beleid

De 122 bewoners van het woon-zorgcentrum De Linde hebben maandag hun eerste coronavaccinatie gekregen. Onder hen ook Eliane Renard (71). Het personeel van het rusthuis is op 1 februari aan de beurt.

“Tijdens de eerste golf werd De Linde zwaar getroffen”, zegt schepen Wim Vandevelde (N-VA). “Er vielen 27 overlijdens te betreuren en het menselijk leed was bijzonder groot. Voor de familieleden, die in bijzonder moeilijke en pijnlijke omstandigheden afscheid moesten nemen van een dierbare. Maar ook voor het personeel was het een allesbehalve evidente periode. Onze medewerkers verzetten onwezenlijk veel werk en doen er alles aan om onze senioren ook nu de beste zorgen te bieden. Tijdens de tweede golf bleven we voorlopig virusvrij. Iedereen haalt het onderste uit de kan om dat zo te houden. Daarom is de opluchting des te groter dat we eindelijk kunnen vaccineren.”

“We hopen deze vreselijke periode snel achter ons te kunnen laten”, zegt directeur Tom Aelbrecht. “Maar we zijn nog niet zo ver. Nog even volhouden is de boodschap. Samen slaan we er ons door.”

 

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is