Eeuwenoude Fiertelommegang zit nu ook in een app

Op 11 juni 2021, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

Sophie Becue en Mies Degroote, twee masterstudenten Geschiedenis aan de Universiteit Gent, maakten in het kader van hun opleiding een digitale historische erfgoedroute van de Fiertelommegang in de ErfgoedApp van Faro. Je kan die gratis downloaden via Google Play of de App Store.

De route wordt in samenwerking met Visit Ronse aangeboden. De applicatie is gps-gestuurd en op 14 verschillende locaties deelt een getuige die een speciale band heeft met de

Fiertel een bijzonder verhaal. Tijdens de 32,6 kilometer lange tocht kom je heel wat historische weetjes tegen en bekijk je allerhande interessant beeldmateriaal. Achter de verschillende haltes van de Fiertelommegang schuilt een rijke geschiedenis van rituelen, tradities en verhalen. Schepen van Toerisme Brigitte Vanhoutte: "Ook een grote dank aan de dienst Archief en Erfgoed, Erfgoedbank Vlaamse Ardennen, het Instituut voor Publieksgeschiedenis, de Universiteit Gent en het Stedelijk Fiertelcomité."

De digitale Fiertelommegang is ondertussen de vierde erfgoedtour die Visit Ronse aanbiedt in de ErfgoedApp. Eerder werden de art-decowandeling, Cypriaan De Rore-tour en de Verhalenwandeling in het Muziekbos gelanceerd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is