Bedankt Paul. Welkom Dominique.

Op 25 maart 2021, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking

Paul Carteus (63) neemt ontslag als Ronsese gemeenteraadslid. Carteus is sinds kort verkozen in de Raad van Bestuur van het Davidsfonds, de grootste en belangrijkste cultuurvereniging van Vlaanderen. “Mijn functie als bestuurder van het Davidsfonds is onverenigbaar met een politiek mandaat”, vertelt Carteus. “Met pijn in het hart moet ik afscheid nemen van de lokale politiek.” Dominique Opsomer (50) zal Carteus opvolgen in de gemeenteraad.

Wie N-VA Ronse zegt, denkt meteen aan Paul Carteus. Hij was een van de grondleggers van de lokale afdeling. Mede dankzij Paul staat N-VA Ronse waar ze vandaag staat: aan het roer om Ronse verder te veranderen. In 2018 was Paul verkozen in de gemeenteraad en werd hij tot begin 2021 aangeduid als Gemeenteraadsvoorzitter. Vandaag laat Paul weten dat hij verkozen is in de Raad van Bestuur van het Davidsfonds. Deze functie is onverenigbaar met een politiek mandaat en daarom neemt Paul ontslag als gemeenteraadslid.

Paul Carteus: “Het is met een dubbel gevoel dat ik de Ronsese politiek verlaat. Het was een eer om Gemeenteraadslid en -voorzitter te mogen zijn. Het voorzitterschap is een periode waar ik met heel veel tevredenheid op terugblik. Vandaag komt een bestuursfunctie binnen het Davidsfonds op mijn pad, een kans die ik niet mag laten liggen. Ik ben heel blij dat de N-VA deze moeilijke keuze begrijpt. Ik blijf nog altijd geloven in N-VA Ronse. Het is namelijk de enige partij in Ronse die échte verandering in de stad kan brengen.”

Welkom Dominique

Volgens de verkiezingsuitslag van 2018 zal Dominique Opsomer de functie van Paul Carteus overnemen. Maandag 29 maart zal de gemeenteraad kennisnemen van het ontslag van Paul. De eedaflegging van Dominique zal voor de gemeenteraad van 3 mei zijn.  

Dominique Opsomer: “Het zijn grote schoenen om te vullen. Ik wens Paul alle succes toe als bestuurder van het Davidsfonds. Vanaf mei zal ik met heel veel enthousiasme mijn mandaat als gemeenteraadslid opnemen. Ik zal er alles aan doen om de belangen van de Ronsenaars te verdedigen. Daar mogen jullie zeker van zijn.”

Voor N-VA-fractieleider David Vandekerkhove kwam het nieuws ook plots binnen: “Gisteren belde Paul mij met het nieuws. Het was toch even schrikken, maar ik heb alle respect voor zijn keuze. Dit is inderdaad een kans die hij niet mag laten liggen. Ik ben er wel van overtuigd dat Paul Ronse niet zal vergeten. Hij zit in tal van verenigingen waarmee hij het verschil in én voor Ronse kan maken. Dit is dus geen afscheid van Paul, integendeel! Dominique wens ik uiteraard van harte welkom in onze fractie. Hij is een absolute meerwaarde voor onze werking. Hij kent Ronse door én door, weet wat er leeft en kan zich op verschillende dossiers focussen. Wij zijn klaar om met heel veel enthousiasme de verandering in Ronse verder vorm te geven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is