David Vandekerkhove (26) wordt fractievoorzitter

Op 18 december 2018, over deze onderwerpen: Algemeen bestuur

De laatste gemeenteraad van de huidige bestuursperiode zit erop. N-VA Ronse maakt zich klaar voor de nieuwe bestuursperiode. Met acht zetels in de gemeenteraad is de N-VA de tweede grootste partij van Ronse. Op de Algemene Ledenvergadering krijgt nieuwkomer David Vandekerkhove (26) unaniem het mandaat om de achtkoppige fractie leiden. “Het is een erkenning voor zijn harde werk achter de schermen van de afgelopen jaren”, aldus voorzitter Tijl Rommelaere.

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen behaalde N-VA Ronse een recordscore in de Hermesstad. Met maar liefst acht zetels is de partij in één klap de tweede grootste partij van Ronse. Deze groei zorgt er ook voor dat de partij in de volgende bestuursperiode drie schepenen levert: Brigitte Vanhoutte, Aaron Demeulemeester en Wim Vandevelde.

Aaron was tot voor kort de fractievoorzitter van de partij. “Deze functie is onverenigbaar met zijn mandaat als schepen”, vertelt Tijl Rommelaere. “Voor de nieuwe bestuursperiode schuift het bestuur van de N-VA ‘nieuwkomer’ David Vandekerkhove naar voren als fractieleider”. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de partij krijgt Vandekerkhove unaniem het mandaat om de achtkoppige fractie te leiden. 

Het is voor mij een hele eer dat ik de nieuwe fractievoorzitter word”, zegt David Vandekerkhove tevreden. “Zes jaar lang zat ik op de publiekstribune van de gemeenteraad en volgde ik alle dossiers achter de schermen op. Het doet mij dan ook enorm veel plezier dat de partij mij het vertrouwen geeft om de komende zes jaar de fractie te leiden.

Of er een stijlbreuk komt met Aaron? “Aaron heeft de afgelopen jaren de fractie goed geleid, maar iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Als fractievoorzitter zal ik vooral de vinger aan de pols houden en erover waken dat de schepenen het bestuursakkoord correct uitvoeren. Ik hoop ook dat er opnieuw ruimte is voor een debatcultuur. Dat is de verantwoordelijkheid van iedere gemeenteraadslid”, aldus Vandekerkhove.

Met deze keuze trekt de partij opnieuw de kaart van verjonging en stoomt ze aanstormend politiek talent klaar. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is