Digitale cadeaubon binnenkort verkrijgbaar in Ronse, elk gezin krijgt de eerste gratis

Op 29 januari 2021, over deze onderwerpen: Economie

Ronse voert op 10 februari een digitale cadeaubon in. Het digitale exemplaar vervangt de papieren cadeaucheque en is geldig bij ongeveer 85 handels- en horecazaken in de stad. De Ronsese gezinnen krijgen binnenkort alvast een gratis bon ter waarde van 25 euro om te spenderen.

De digitale cadeaubon van Ronse is verkrijgbaar via de website van de stad. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 25 en 50 euro die via een QR-code op mail ingewisseld kunnen worden bij de lokale handelaars. “Bij aankoop van de bon wordt de code geactiveerd en blijft de bon twaalf maanden geldig”, verduidelijkt schepen van Lokale Economie Brigitte Vanhoutte (N-VA). “Het is een ideaal geschenk voor groot en klein of bijvoorbeeld voor Valentijnsdag.” Een papieren versie van de bon is wel nog verkrijgbaar in de shop van de Dienst Toerisme.

Gratis exemplaar

Eerste wapenfeit van de digitale bon is een gratis exemplaar ter waarde van 25 euro die de Ronsese gezinnen in de maand februari zullen ontvangen. Dat geldt als een hart onder de riem voor de inwoners en is een bedanking voor hun inspanningen in het voorbije jaar. Kwetsbare gezinnen met een Omnio-statuut krijgen de bon niet. Zij kregen al een korting van 50 euro op de gemeentelijke algemene heffing. De gratis bonnen zijn een inspanning van 250.000 euro die ook de lokale economie ten goede zal komen. De gezinnen, waaronder ook de alleenstaanden, zullen binnenkort een brief in de bus krijgen met de QR-code van de bon.

Handelaars die de bonnen ook willen aanvaarden, kunnen zich gratis registreren via www.ronse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is