Economie

Als N-VA dragen we het lokaal economisch weefsel een warm hart toe. We ondersteunen iedereen die onderneemt en werkt en geven het lokaal ondernemerschap maximale kansen. Onze visie draait in essentie rond onderstaande drie pijlers.

Kernversterking

Als N-VA willen we de kernen van onze Vlaamse steden en gemeenten koesteren en tegelijk ook versterken. Leefbaarheid staat hierbij centraal en houdt rechtstreeks verband met de aantrekkelijkheid van de kern voor zowel eigen inwoners als bezoekers. Een leefbare kern staat voor ons gelijk met een divers en kwaliteitsvol aanbod aan handel, horeca en diensten. Daarnaast zetten we ook in op toerisme en cultuur, een verzorgde publieke ruimte en toegankelijke publieke dienstverlening.

Ondernemingsvriendelijke gemeente

Het lokaal ondernemerschap vormt de basis van onze welvaart, zorgt voor tewerkstelling en draagt bij tot het welzijn van onze burgers. Daarom willen we ook maximaal kansen bieden aan zelfstandige ondernemers en bedrijven. We maken werk van een positief, open en ondersteunend beleidskader en hebben steevast oog voor de belangen van onze lokale economische actoren.

Toerisme als troef

Toerisme is een motor van economische ontwikkeling en creëert toegevoegde waarde. De gemeente kan een belangrijke rol spelen als regisseur door het bestaande aanbod aan toerisme en horeca te promoten en te ondersteunen. In functie van de schaalgrootte ondersteunt de gemeente ook de ontwikkeling van nieuw en economisch interessant aanbod.

Nieuws over dit onderwerp

Picknicktafels in stadscentrum

Op de vooravond van de heropening van de terrassen, werden in het stadscentrum zes picknicktafels geplaatst door de stadsdiensten. Vier van de gloednieuwe tafels staan aan de benedenkant van de Grote …

Stad en lokale handelaars delen cadeaubonnen uit

De spaarkaartactie van de stad Ronse is een succes gebleken. Er zijn 19.000 ingevulde spaarkaarten ingediend. "Meteen een bewijs dat er meer dan ooit lokaal gewinkeld werd", zegt schepen van Lokale …