Leden kiezen nieuw bestuur N-VA Ronse

Op 12 maart 2022, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking

Op zaterdag 12 maart 2022 gaven de leden van N-VA Ronse het vertrouwen aan het nieuw afdelingsbestuur. Ze beslisten daarmee wie naast de schepenen en de gemeenteraadsleden aan het roer staat van de afdeling. We kozen er voor om ons kandidaat te stellen als een sterk team met een duidelijke visie en programma voor de komende drie jaar. De leden apprecieerden deze aanpak en gaven het kernbestuur een stevig mandaat. Gelukkig kunnen we ook rekenen op het engagement van de pas verkozen bestuursleden.

Het nieuwe kernbestuur bestaat uit:

  • Voorzitter: Tijl Rommelaere
  • Ondervoorzitter: Frederik Vandenbossche
  • Secretaris: Davine Baert
  • Penningmeester: Dominique Opsomer
  • Communicatie: David Vandekerkhove

Verder maken naast de schepenen, de gemeenteraadsleden en de leden van het bijzonder comité volgende leden deel uit van het bestuur Guy Van der Aa, Jeroen Goemans, Marie-Claire Devos, Mehèr Oucham, Stefaan Taelman en Rebecca Verhellen.

Een sterk en gedreven team

Achter onze schepenen staat een ploeg van mandatarissen, bestuursleden, leden en sympathisanten. Ieder heeft daarbij zijn of haar onmisbare meerwaarde. De koprijders zetten het peloton uit de wind en zorgen ervoor dat iedereen het beste van zichzelf kan tonen. Het peloton duwt met vereende kracht de kop naar voren.

Dankzij deze combinatie en wisselwerking overstijgen we onszelf en als een team zijn we meer dan een optelsom van individuen. Alleen kom je er misschien sneller, maar als team gaan we samen veel verder. We hebben de ambitie om het beste uit onze ploeg te halen en ons netwerk te verbreden. We doen een beroep op het engagement van de Ronsenaars om samen de handen in mekaar te slaan en samen resoluut te kiezen voor een positief project voor de toekomst van onze stad en Vlaanderen. Komt uit de comfortabele zijlijn en steek samen met ons uw nek uit.

2024, een beslissend moment

Het is ondertussen twaalf jaar geleden dat we N-VA Ronse hebben opgestart. Sindsdien hebben we een fikse vertegenwoordiging in de gemeenteraad en zetelen we al een tweede legislatuur mee in het schepencollege. Onze afdeling staat er en heeft de ambitie om onze stad verder te besturen.

2024 wordt het meest beslissende jaar voor onze afdeling. Tegen de achtergrond van de bikkelharde Vlaamse en federale verkiezingen en met wijzigende spelregels moeten we in oktober meer Ronsenaars overtuigen om voor ons uniek project voor de stad te kiezen.

2024 wordt doorslaggevend om de N-VA verder op de kaart te zetten en ons gewicht te versterken. Dat doen we door de resultaten van 12 jaar N-VA in het stadsbestuur in de verf te zetten en de realisaties van Brigitte, Wim en Aaron te beklemtonen. De N-VA in het schepencollege blijft de beste garantie om onze verwezenlijkingen veilig te stellen en ambitieus verder te bouwen aan de toekomst.

Vlaanderen is ons referentiekader, Ronse onze focus

We leven in onzekere tijden door de uitdagingen van massamigratie, digitalisering en duurzaamheid. In deze context is er meer dan ooit nood aan een gemeenschapspartij die vertrekt vanuit een samenlevingsmodel op basis van rechten, plichten en verantwoordelijkheid. Wij koesteren onze wortels en omarmen de waarden van de verlichting. Deze basiswaarden vormen de motor van onze democratie en zijn ons kompas.

De N-VA is een Vlaams-nationale partij. Wij staan voor Ronse als een open en zelfbewuste Vlaamse stad gelegen aan de taalgrens op het kruispunt tussen verschillende talen en culturen. Ronse ervaart dagelijks de gevolgen van de taalfaciliteiten die onze stad in een socio-economische wurggreep houden. Vandaar willen we dat Ronse volwaardig tot Vlaanderen behoort.

Wij willen samen met Zottegem en Maarkedal een sterkhouder blijven in de Vlaamse Ardennen. Onze afdeling staat daarom als één man of vrouw achter onze minister Matthias Diependaele en onze peter, Joris Nachtergaele. Door hen weerklinkt onze stem ook in Brussel. Wij hebben de verantwoordelijkheid om bakens te verzetten en in onze regio de N-VA meer op de kaart te zetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is