N-VA Ronse zoekt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter

Op 1 februari 2019, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Afdelingswerking

Zaterdag 23 februari organiseert N-VA Ronse haar 3-jaarlijkse bestuursverkiezingen. De leden verkiezen niet alleen de bestuursleden, maar ook een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter. Tijl Rommelaere (voorzitter) en David Vandekerkhove (ondervoorzitter) zijn geen kandidaat om zichzelf op te volgen. “Het nieuwe kernbestuur zal er volledig anders uitzien”, aldus Tijl Rommelaere.

Om de drie jaar organiseert N-VA Ronse bestuursverkiezingen. Met deze verkiezingen hebben de leden de kans om een nieuw bestuur samen te stellen. De acht gemeenteraadsleden en de twee leden van het Bijzonder Comité hebben sowieso een zitje in het nieuwe bestuur. Statutair moet N-VA Ronse het nieuwe bestuur met 10 niet-mandatarissen aanvullen.

Tijdens de bestuursverkiezingen duiden de leden ook een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter aan. Zowel Tijl Rommelaere (voorzitter, foto links) als David Vandekerkhove (ondervoorzitter, foto rechts) zijn geen kandidaat om zichzelf op te volgen. “Na zes jaar voorzitterschap wil ik de fakkel doorgeven”, zegt Tijl Rommelaere. “Ik ben blij dat ik mijn mandaat in schoonheid kan afsluiten. Na zes jaar hard werken heeft de kiezer ons op 14 oktober beloond. Ik ben trots dat ik een dynamische afdeling kan achterlaten.

Na de gemeenteraadsverkiezingen werd duidelijk dat Vandekerkhove voluit voor zijn fractievoorzitterschap gaat. Deze functie is niet verenigbaar met het (onder)voorzitterschap “Het is niet gezond om (onder)voorzitter én fractievoorzitter te zijn”, verklaart David Vandekerkhove. “Als fractievoorzitter moet je van de voorzitter een pluim kunnen krijgen, maar evengoed een reprimande als iets niet goed is. Ik kies er dus bewust voor om niet met beide petjes te lopen”. Tijl en David zullen binnen het nieuwe bestuur wel nog een functie opnemen. Welke functie dat zal zijn, is nog niet duidelijk. Daar zal het nieuwe bestuur over moeten beslissen.

Voor de N-VA is de zoektocht naar een volwaardige voorzitter en ondervoorzitter gestart. De leden hebben tijd tot 18 februari om hun kandidatuur in te dienen. Op 23 februari om 14.00 uur valt in Brouwerij De Keyser de beslissing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is