Jo Cornelus en Paul Carteus nieuwe tandem N-VA Ronse

Op 23 februari 2019, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Afdelingswerking

Tijdens een Algemene Ledenvergadering verkozen de leden van N-VA Ronse Jo Cornelus en Paul Carteus tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de afdeling. Zij nemen vanaf vandaag de fakkel over van Tijl Rommelaere en David Vandekerkhove. “We willen Tijl en David danken voor hun engagement. Met de steun van de leden kunnen wij verder bouwen op de fundamenten die zij gelegd hebben”, klinkt het bij de nieuwe tandem.

Om de drie jaar verkiezen de leden van N-VA Ronse een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter voor de afdeling. Het bestuur is het koppend hart van de partijwerking. Eerder was al bekend dat Tijl Rommelaere (gewezen voorzitter) en David Vandekerkhove (gewezen ondervoorzitter) geen kandidaten waren om zichzelf op te volgen. 

Tijdens een druk bijgewoonde Algemene Vergadering konden de leden zich uitspreken over de kandidaturen. Met het maximum van de stemmen – unaniem – duidde de vergadering Jo Cornelus aan als voorzitter en met 94% van de stemmen Paul Carteus als ondervoorzitter. 

Jo Cornelus, voorzitter (50 jaar): “Ik ben bijzonder tevreden dat Paul en ik het vertrouwen gekregen heb van de leden. Wij willen vooral Ronse blijven promoten als volwaardige Vlaamse stad in een sterk Vlaanderen. Een stad waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten.”

Zoals de voorbije jaren is het voorzitterschap bij N-VA Ronse een duobaan. “Samen met Jo zet ik mijn schouders onder een positief project voor Ronse en de Ronsenaars. We bouwen verder op de sterke fundamenten die Tijl en David de afgelopen jaren hebben neergezet”, aldus ondervoorzitter Paul Carteus.

Naast de voorzitter en de ondervoorzitter verkozen de leden ook de andere bestuursleden. Statutair zijn de mandatarissen in de gemeenteraad en in het BCSD sowieso lid van het bestuur. De overige bestuursleden zijn Davine Baert, Dominique Opsomer, Franky De Block, Frederik Vandenbossche, Guy Van der Aa, Jeroen Goemans, Lieven Dhaeze, Marie-Claire Devos, Mèher Oucham, Rebecca Verhellen, Stefaan Taelman en Steve T’sjoen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is