Schenk je oude laptop weg om digitale kloof te dichten en armoede te bestrijden

Op 30 november 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Sociaal beleid

Met het project 'Maak van je hardware heartware !' wil de vzw Ondernemers voor een warm België de digitale kloof dichten. In samenwerking met het stadsbestuur hoopt de vzw in Ronse 75 laptops te kunnen verzamelen. Schepen voor Zorg Wim Vandevelde (N-VA) plaatste de samenwerking binnen het kader van het net goedgekeurde armoedebeleidsplan. <<Voor kinderen en gezinnen die het financieel niet zo breed hebben, dreigt al langer een zeer grote achterstand op vlak van computergebruik. Voor hen is het immers extra moeilijk om een laptop en een internetverbinding te bekostigen. Door corona, met thuiswerk en thuisstudie, dreigt die digitale achterstand nog te versnellen. >>

De vzw Ondernemers voor een warm België zamelt bij bedrijven en gezinnen laptops in die wel nog werken maar niet meer gebruikt worden. Schepen Vandevelde: <<Het Huis van het Kind en het Sociaal Huis zullen instaan voor de verdeling van de laptops in 2022.>> De laptops gebruiksklaar maken gebeurt met de medewerking van Telenet en dankzij een ondersteuning van de Vlaamse Overheid. Ronse voorziet 6000 euro om ook elke laptop van een office licentie te voorzien.

Schepen Wim Vandevelde doet een oproep : "Met deze samenwerkingrollen we meteen ook één van de belangrijke acties van het armoedeplan uit. Reeds tijdens de eerste COVID-19- golf werd met de medewerking van Lions Ronse een veertigtal pc's bezorgd aan kwetsbare gezinnen.Wie laptops wil schenken, kan terecht op huisvanhetkind [at] ronse.be of 055/23 56 24.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is